Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állatkert - Alapítvány képes leírás - Állatkert.tlap.hu
részletek »

Állatkert - Alapítvány - Állatkert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allatkert.tlap.hu » Állatkert - Alapítvány
Keresés
Találatok száma - 14 db
Állatotthon

Állatotthon

2007. évben sikerült gazdához juttatni 337 kutyát. Kicsiket, nagyokat, fiatalokat és időseket egyaránt. A megüresedett helyekre újabb jelentkezőket fogadunk be. Sajnos már olyan mértékben növekedett az igény leadásra váró kutyákra, létszámlehetőségünk felett, hogy minden hozzánk forduló kérésének nem tudunk eleget tenni. A hozzánk került kutyákból egy sem került utcára elutasítás miatt. 2007-ben 10 súlyos, balesetes kutya operáció és utókezelési költségeit vállaltuk fel. Gyógyulás után ezek az állatok is hozzánk kerültek. Egy kedves támogatónk segítségével 20 kutyaházat tudtunk csináltatni. Szükség lenne még 150 házra. A meglévőket már többször javítottuk. Minden ezirányú segítséget elfogadunk. A beteg állatok tartózkodási helyét és a gondozói szállást kellett meg-csináltatni. 2007-ben SZJA 1%-ból 4,2 M forintot kaptunk, melyet minden adományozónak megköszönünk. Sajnos az 1% kevesebb lett mint a három évvel ezelőtti, pedig a mércét változatlanul magasan tartjuk a dolgozók megválasztásában az állatok ellátásában és gondozásában. Igaz nagy plakátokra, drága marketingre nincs pénzünk pedig a hirünk is jó. A 'Civil program' pályázaton 2008-ban részt venni nem tudtunk mert, a pályázat megírásához szakemberre lett volna szükség. 2009-ben részt szeretnénk venni. 2007-ben a menhely ezen a szinten való üzemeltetése 8 millió Ft.

Bottyán Equus Hungária

Bottyán Equus Hungária

Az elmúlt 8 év alatt sok nehézségen vagyunk túl, sok lemondással jár elhivatottságunk, de ettől teljes az életünk. Az évek során történt velünk sok jó és rossz egyaránt. Mint állatvédőnek, fáj látnom, hogy némely lovardában lovakhoz nem méltó körülmények között tartják őket. Fáj tudni, hogy szerte az országban felelősségteljes gondolkodás nélkül, hozzáértés hiányában asszisztálunk csikók fogantatásához, érvelve azzal, hogy ne álljon üresen a ló, nem törődve azzal, mi lesz vele születése után. Jelenleg 18 ló és 1 csacsi él az alapítványban, s történetük, sorsuk hasonló. Van köztük olyan, aki valamikor a versenypálya lelátójáról hangos biztatására rótta a köröket a sikerért, van olyan, aki a díjugratásban ért el sikereket és van köztük olyan, aki a lovas kocsit húzta. A megbecsülés ezekért a teljesítményekért elmaradt, de az én szívemhez egyformán közel áll mind és talán ők is úgy érzik, célba értek.

Budapesti Állatkertért Alapítvány

Budapesti Állatkertért Alapítvány

Alapítvány a Budapesti Állatkert Élő Gyűjteményének Támogatására néven 1992-ben kezdtük meg működésünket, a nevünkben megfogalmazott cél érdekében. Az alapítvány fővédnöke: Gálvölgyi János 1999-ben nevünket egyszerűsítettük, új nevünk Alapítvány a Budapesti Állatkertért lett, célunk azonban változatlan maradt; a budapesti állatkert lakóinak takarmányozásának és egészségük megőrzésének támogatása adományozóink segítségével. A jelképes örökbefogadás egy játékos támogatási formája az állatkertnek, melynek lényege, hogy támogatónk a minimális örökbefogadási összeg fejében egy évre jelképesen nevelőszülője lehet egy általa kiválasztott, nálunk élő állatnak. Erről egy díszes oklevelet kap minden nevelőszülő, valamit átadjuk az örökbefogadott állat életrajzi lapját, mely a legfontosabb ismert adatokat tartalmazza az állatról. Szülői értekezlet Az örökbefogadás alkalmával átadunk egy meghívót is a nevelőszülők évenként esedékes találkozójára, melyen különböző programokkal, meglepetésekkel kedveskedünk támogatóinknak, illetve 'szülői értekezleten' is részt vehetnek, örökbefogadott állatuk gondozójánál. Ez a meghívó egyben ingyenes belépőül is szolgál a rendezvény napján az állatkertbe. A minimális örökbefogadási összeg egy évre 5000.-Ft, ezen felül bármilyen összeget köszönettel elfogadunk. Természetesen egy állatnak több nevelőszülője is lehet, nincs kizárólagosság.

Csillagszem

Csillagszem

A Csillagszem Alapítvány magánalapítványként működik 2005 februártól. Az Alapítvány kiemelkedően közhasznú szervezet. Az alapítvány tevékenységi köre: megfelelő helyre juttatja a gazdátlan, utcán kóborló állatokat, kiemelten figyelemmel kíséri Szolnok város és vonzáskörzetében az állatok tartásával kapcsolatos emberi magatartásokat, állatok bántalmazása, nem megfelelő tartása, beteg állatok esetén megteszi az állatok érdekében a szükséges intézkedéseket, fellép az állatvédelmi jogszabályok megsértése miat, az állami szervektől, önkormányzatoktól a megfelelő és hatáskörükbe tartozó intézkedés megtételét kéri az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján, segítséget nyújt katasztrófa helyzetekben (pl. árvíz, vihar, baleset) az állatok mentésében

Elveszett Állatok

Elveszett Állatok

Egészségmegőrzés és betegség megelőzés, gyógyító rehabilitációs tevékenység ellátása elveszett, elhagyott vagy egyébként - akár a gazdája szociális helyzete miatt - rászoruló kisállatok részére, ennek során állami és önkormányzati feladatok ellátása az állat- és az ember egészségügyi jogszabályok figyelembe vételével és az EU követelményeknek megfelelően, a bonus pro anymalea elvére figyelemmel. Közérdekű állategészségügyi feladatok ellátása, ideértve kisállatok nyilvántartása, kötelező védőoltása, járvány megelőző ellátása stb. Hontalan állatok befogadása és elhelyezése. Kisállatokkal kapcsolatos állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok, állatbetegségek megállapítását és kizárását, fertőzöttséget és fertőzéstől való mentességet igazoló diagnosztikai vizsgálatok, állatok egészségét károsító kórokozókkal kapcsolatos toxikológiai vizsgálatok, állategészségügyi hatóság döntések megalapozásához szükséges vizsgálatok végzése. Közérdekű állat-egészségvédelemmel és gyógyítással összefüggő találmányok, felfedezések anyagi eszközökkel történő támogatása. Az állategészségügyben az Alapítvány céljának elérése érdekében tevékenykedő fiatal, az Alapítvány szellemének elkötelezett tehetségek továbbképzésének támogatása.

Fauna

Fauna

Alapítványunkat 1990-ben a magyarországi állatvédelem híres harcosa Széchy Ágnes újságírónő alapította, hogy anyagi alapokat teremtsen az emberséges bánásmódmódon és az élőlények tiszteletén alapuló állatvédelmi kultúra fejlesztéséhez és terjesztéséhez. (Lásd: Alapító Okirat) Az alapítvány kuratóriumának 5 tagja között van állatorvos (Dr. Magdus Melinda), biológus (dr. Pethő Ágnes), állattenyésztő mérnök (Batta Lívia) és laikus állatvédők (Pásztor Endréné és Balogh Judit Anikó/ kuratóriumi elnök). Adományokból és pályázati úton szerzünk forrást céljaink megvalósításához, de mi is írunk ki állatvédelmi pályázato(ka)t a felsőoktatásban tanulók és dolgozók részére az állatkísérleteket helyettesítő alternatív módszerek kifejlesztésére, terjesztésére, illetve demonstrációs anyagok készítésére.

Füzesabonyi Állatvédők

Füzesabonyi Állatvédők

Menhelyet nem üzemeltetünk, a mindennapi feladatokat 2 ember látja el, szabad időből, fizetett, 8 órás munkájuk mellett! A kóbor állatokat ideiglenes befogadóknál helyezzük el, végleges otthont keresünk nekik, orvosi ellátást biztosítunk számukra sürgős esetekben. Ez azt jelenti, hogy lényegében az önkormányzat munkáját végezzük el, ill. egészítjük ki, amikor autó által elgázolt és megsérült kóbor és nem kóbor kutyákat szállítunk be Egerbe, az állatkórházba. Rendszeresen segítünk olyan embereknek, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak kölyökkutyáiknak vagy felnőtt kutyáiknak gazdát találni. Az ivartalanítás szükségességét minden esetben hangoztatjuk és segítséget is nyújtunk, ha szükséges (elszállítás, varratszedés, kedvezményes ár indokolt esetekben). A későbbiek során ivartalanítási akciókat is szeretnénk szervezni. Sajnos nem jellemző, hogy ideiglenes befogadóként jelentkeznek emberek, ez az egyik legnagyobb problémánk. A másik természetesen a pénz. Minimális tőkével rendelkezünk, kisebb adományokat kapunk magánszemélyektől, ami éppen fedezi az alapköltségeinket.

Környezetünk Állataiért

Környezetünk Állataiért

Alapítványunk tíz éve alakult. Szoros kapcsolatot tartunk az ország többi állatvédő szervezeteivel, részt veszünk általunk rendezett állatvédelmi konferenciákon, előadás sorozatokon, melyek tevékenységünket nagymértékben befolyásolták, irányították. Tevékenységünk három csoport köré sorolható.

Madárdal

Madárdal

Természetvédelmi és környezetvédelmi elhivatottságú emberekkel egy olyan szervezetet kívántunk létrehozni, amely természetvédelem, ökológiai gazdálkodó, szemléletformáló tevékenységével a régióban működő civilszervezetekkel és hatóságokkal együttműködve azok tevékenységét kiegészíti és az ilyen irányú törekvéseket erősíti.

Hirdetés
Madárkórház

Madárkórház

Az alapítvány célja elsősorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése. A természetes sérüléseken, fertőzéseken túl az emberi tevékenységek következtében - mérgezések, országúti károk, orvvadászat, stb. - sok madár szenved olyan sérülést amelyből megfelelő körülmények között megmenthetők. A madarak gyógykezelése szervezett körülmények között 1991 óta a Hortobágyi Nemzeti Park által a Tiszafüred-Kócsújfalu határában működtetett madár repatriáló állomáson kezdődött, melynek intenzív osztályát 1999-ben Hortobágyon berendezett Madárkórházban alakítottuk ki, mely 2006-tól uniós támogatással létrehozott Madárparkban működik. Ide az ország minden részéből érkeznek sérült, beteg, védett-fokozottan védett madarak, melyek /túlnyomó részt sebészeti/ állatorvosi ellátása, utókezelése és teljes gyógyulása után, a jelenlegi feltételek között, mintegy 40%-ban visszavadításra kerülnek. A maradandó károsodást szenvedett, a természetbe való visszahelyezésre alkalmatlan egyedek tenyésztése, zárt téri szaporítása, tartása is a telepen történik.

Négy Mancs

Négy Mancs

Álmunk egy állatkínok nélküli világ. Érdekképviselőként, szinte ügyvédként tevékenykedünk azok nevében és érdekében, akik nem tudnak magukért beszélni, vagyis az állatokért. Ennek közös alapja a minden élőlényt megillető tisztelet és az a mély meggyőződés, hogy minden élőlénynek joga van a tiszteletteljes bánásmódra és az igényeit kielégítő, méltó életre. Az állatok érző lények és mi, emberek felelősek vagyunk értük.

Noé Állatotthon

Noé Állatotthon

A Noé Állatotthon Alapítvány Budapest máig legnagyobb állatmenhelye 1992 óta őködik saját anyagi erőforrásainkból, és csak 2000-ben alakult alapítvánnyá, de azóta is normatív állami támogatás nélkül, önerőből tartja fent magát és látja el két-, három- és négylábú védenceit. Az állatotthont két lelkes fiatal, Zoli és Hédi hozta létre. ők ketten a 90-es évek elején megálmodtak egy olyan világot, ahol minden állatnak joga van az élethez és minden állat kaphat egy második esélyt, legyen az kidobott kutya vagy levesbe való kakas. Évek alatt összespóroltak egy telekre valót, majd elkezdték befogadni a hontalan, bajba jutott állatokat, akik egyre csak jöttek és jöttek, végül már több százan voltak. Hédi és Zoli közben sokszor nélkülöztek, eladták családi örökségeiket, kölcsönöket vettek fel, barátoknál, családtagoknál laktak, de az állatoknak mindig jutott ennivaló és orvosi ellátás. Ez a mai napig sincs másképp; az utolsó családi ingatlant 2008 májusában adták el, hogy a menhely adósságait törleszteni tudják - azóta ők is fent laknak a menhelyen az állatokkal az egykori apró szociális helységben. Azt mondják: nem bánják, csak az állatoknak jusson minden, ami kell.

Rex Kutyaotthon

Rex Kutyaotthon

A REX Kutyaotthon Alapítvány megalakulása óta aktív tagja a hazai állatvédelmi törekvéseknek. Az elmúlt esztendőkben önkénteseink áldozatos munkájának köszönhetően alapítványunk szolgáltatásai jelentősen bővültek és az állatvédelem számos területén vívtunk ki elismerést Nyilvános állatvédelmi irodánkban működő számítógépes nyilvántartásunk révén - lelkes aktivistáink és a média segítségével - eddig közel 5000 bajba jutott állatot sikerült megmentenünk, megtalálnunk, illetve új szerető gazdához juttatnunk.

Tappancs

Tappancs

A Tappancs Állatvédő Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy átmeneti otthont teremtve menedéket nyújtson a Szegeden és környékén élő kóbor állatoknak. Önkénteseink kitartó munkájának és támogatóink segítségének köszönhetően 2003 szeptemberében megnyílt az ország első lakossági összefogással létesült állatotthona, kezdetben 34 férőhellyel. A Tappancs Tanya Szeged-Kiskundorozsma, Sia dűlő 20. címen található. Megközelítés: a Bordányi úton a Kulipintyó csárdánál jobbra, onnan tábla mutatja az utat. A Tappancs Tanya hatalmas fejlődésen ment keresztül a nyitás óta. Az adományok és az önkéntesek segítségével működő és folyamatosan bővülő menhelyünk 2005 elején 120-160 kutyusnak nyújtott átmeneti otthont, 2008 év elején már több, mint 230 állat egyidejű ellátásról gondoskodunk. Jelenleg összesen 40 db kennel található a menhelyen, melyek egyenként 10-15 m2 alapterületűek. 3 udvar áll rendelkezésre a kennelben tartott kutyák napi mozgatására. A nagyon fiatal kölyök és a beteg állatok elkülönítésére a melléképület helyiségei szolgálnak, ahol fűtési lehetőség is biztosított.

Tuti menü