Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állatkertek a nagyvilágban képes leírás - Állatkert.tlap.hu
részletek »

Állatkertek a nagyvilágban - Állatkert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allatkert.tlap.hu » Állatkertek a nagyvilágban
Keresés
Találatok száma - 10 db
A bécsi állatkert

A bécsi állatkert

Másfél évtizeden keresztült sikerült rendszeresen úgy Bécsbe utaznunk, hogy a világ legrégebb óta működő állatkertje lemaradt a meglátogatott helyek listájáról. Most viszont pótoltuk, hogy egyben meg is bánjuk hosszú mulasztásunkat. Esőerdő, óriáspandák és egyéb fura teremtmények a schönbrunni kastély hátsó udvarán.

A kuterevói mackómenedékhely

A kuterevói mackómenedékhely

A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a világviszonylatban is egyedülállónak számító, anya nélkül maradt medvebocsoknak otthont nyújtó mackómenedékhely. A barnamedve Földünk állatvilágának legnagyobb szárazföldi húsevője, melyet számos tenyészehelyén a kihalás fenyeget. Becslések szerint Horvátország dínári térségében, pontosabban a Gorski kotar és Lika erdeiben mintegy 400-600 egyed él.

A Schönbrunn pandája

A Schönbrunn pandája

A schönbrunni állatkertben látható Magyarországhoz legközelebb pandamaci és koala! 2010. augusztus 24-én pandabébi született az állatkertben. Az 1752-ban alapított állatkert (a világon az egyik legrégebbi) a schönbrunni kastélyparkban található. 2009-ben Európa legjobb állatkertjévé választották. A pandabébi, a kiselefánt és sok más ritka állat évente több mint 2 millió látogatót vonz ide.

A Zürichi Állatkert

A Zürichi Állatkert

Egy kis elmaradásban vagyok, most gyorsan bepótolom. Szombaton, iskola után elmentünk a zürichi állatkertbe (Zoo Zürich). Nagyon szép helyen van, hegyoldalon, elég nagy területen. De valahogy olyan üresnek tűnt. A növényzetet többnyire a mindig zöld és dús bambusz alkotta, persze, más is volt, de ez maradt meg bennem. Az állatok egy kicsit nagyobb távolságra voltak egymástól. Ami tetszett, az a helyenként előforduló óriásplakátok, amik egy állattal kapcsolatos valamilyen érdekességre hívták fel a figyelmet. Pl. az óriásteknősről így tudtuk meg, hogy 10 métert 80 mp alatt tesz meg. Nincs természetes ellensége és ő sem ragadozó, tehát nincs miért sietnie. A plakát alatt egy 10 méteres futópálya, ahol minden vállakozó kedvű kipróbálhatja, hogy ő maga mennyi idő alatt tudja megtenni (lefutni) a 10 méteres távolságot.

Bécsi Állatkert - Schönbrunn

Bécsi Állatkert - Schönbrunn

A schönbrunni a világ első állatkertje; egyúttal a világ egyetlen, máig fennmaradt barokk állatkertje. A schönbrunni kastély környezetének elemeként a világörökség része. Mária Terézia már gyermekkorában rajongott a schönbrunni kastélyért és annak kertjéért. Trónra lépve, 1740-ben itt rendezte be rezidenciáját, és Schönbrunn az udvari élet központjává vált. 1744 és 1765 között Nikolaus Pacassival rokokó stílusú kastéllyá bővítette és alakíttatta át az épületet.

Berlini Állatkert

Berlini Állatkert

Németország legrégibb és a világ egyik legnagyobb állatkertjében összesen mintegy 19.000 állatot, ebből 16.000 emlőst és 1.700 madárfajt találunk. IV. Frigyes adományaként nyitották meg a Tiergarten nevű 167 hektáros, egykori királyi vadászterületen Alexander von Humboldt unszolására 1844. augusztus 1-jén. Az Akvárium, mely mára Európa fajban leggazdagabbja, 1913-ban nyitotta meg kapuit. Az állatkerthez tartozik külön ragadozó-, víziló- és éjjeliállat-ház, és Európa legnagyobb madárháza.

Moszkvai Állatkert

Moszkvai Állatkert

1864-ben a Moszkvai Állami Egyetem négy biológus-professzora (K.F. Rulje, S.A. Uszov és A.P. Bogdanov) alapította. 1919-ben az állatkertet államosították. 1922-ben Moszkva városára ruházták a tulajdonjogot, és azóta is a városi vezetés felügyeli. Az állatkert először 10 hektáron 286 állattal nyitotta meg kapuit. 1926-ban a környező területek bevonásával kibővítették az állatkertet 18 hektárosra. Az állatkert eredeti épületei fából készültek régi orosz stílusban, tekervényes fadíszekkel.

Schönbrunni Állatkert

Schönbrunni Állatkert

A Bécsben található Schönbrunni állatkert a világ legrégibb állatkertje és 2010-ben Európa legjobb állatkertjévé választották. A pandabébi, a kiselefánt és sok más ritka állat évente több mint 2 millió látogatót vonz ide.

Szobrot kap Knut, a berlini állatkert egykori kedvence

Szobrot kap Knut, a berlini állatkert egykori kedvence

Emlékművet kap Knut, a berlini állatkert tavaly váratlanul elpusztult világhírű jegesmedvéje; a kezdeményezők már ki is választották a győztest a benyújtott 40 tervpályázat közül. A zsűri döntése értelmében a tavaly márciusban agyvelőgyulladás következtében mindössze négyévesen kimúlt kedvenc emlékművét Josef Tabachnyk nürnbergi szobrászművész készítheti el, aki már számos állatkerti állatot örökített meg szobor formájában.

Hirdetés
Utazás a Lipcsei Állatkertbe

Utazás a Lipcsei Állatkertbe

Kalandozzon velünk a varázslatos lipcsei állatkertben, majd sok érdekesség mellett csodálja meg a delfineket is a nürnbergi állatkertben! Az állatkerti élmények mellett természetesen nem maradhat ki a programból a két város nevezetességeinek felfedezése sem.

Tuti menü