Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állatkertek és vadasparkok Magyarországon képes leírás - Állatkert.tlap.hu
részletek »

Állatkertek és vadasparkok Magyarországon - Állatkert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allatkert.tlap.hu » Állatkertek és vadasparkok Magyarországon
Keresés
Találatok száma - 17 db
Állatkertek

Állatkertek

Scheffer János webgalériája számtalan csodálatos fotóval magyar és külföldi állatkertekből, mint pl. Budapesti, Nyíregyházi, Miskolci, Győri, Debreceni állatkertekből valamint Bécsből, Berlinből, Rómából.

Állatpark Zalaköveskúton

Állatpark Zalaköveskúton

Zalaköveskút egy csendes, festői szépségű mini falu, mely Hévíz és Zalaszentgrót között helyezkedik el. A házigazda Pista bácsi, akit az állatok, a természet és a gyerekek együttes szeretete motivált arra, hogy jobban megismertesse lehetőség szerint mindenkivel az állatokat, melyekkel egyre ritkábban kerülhetünk testközeli kapcsolatba. Az állatpark kiváló kikapcsolódást biztosít, remek családi és társas program lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Megtekinthetőek és megsimogathatóak itt az őshonos fajokon kívül más, érdekesnek számító állatok is, mint például a törpe zebu, skót marha, láma, négyszarvú juh.

Budakeszi Vadaspark - Állatkert

Budakeszi Vadaspark - Állatkert

Üdvözöljük honlapunkon! - A Budapesthez simuló, völgybe húzódó Budakeszi Vadaspark, a fővárostól húszpercnyire található. Az 1979-ben megnyílt Vadaspark célja a hazánkban és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A közel huszonhat hektáros területen, a vadbemutató mellett pihenőpark, tűzrakó helyek teszik színesebbé és örömtelibbé a Vadasparkban eltöltött időt. Ez a hajdani 'tilalmazott koronauradalmi erdő' egykor híresen gazdag természeti értékei mai is olyan örökségünk, amely tájökológiai és tájesztétikai jelentőségén túl turisztikai értéket is képvisel. Anélkül, hogy teljesen fel kellene forgatni életünket, szokásainkat, jóformán csak a karunkat kell kinyújtanunk egy olyan, mindenki által elérhető lehetőség felé, amelynek jóvoltából mindenképpen érezhetően hozzájárulhatunk szervezetünk testi felfrissüléséhez, szellemi, lelki feltöltődésünkhöz - zajos, stresszes világunkat hátrahagyva - még akkor is, ha csupán néhány órányi időt tudunk erre szánni. Mindezt, a közel 30 hektárnyi 'zöld szigetet' elérhetjük alig 20 percnyire egy 2 milliós, lüktető világvárostól a budai hegyekben. A Budakeszi Vadaspark elsődleges feladata a Buda környéki erdők élővilágán ..

Debrecen Nagyerdei Állatkert

Debrecen Nagyerdei Állatkert

A debreceni Nagyerdő védett varázslatos fái közzé megálmodott kert 1958 májusa óta várja vendégeit. A vidéki kertek sorában elsőként alapított kert az elmúlt évtizedek alatt szervesen beépült a város és az erdő életébe. Az alapítás kori kicsiny terület bővülésével ma már 17 hektáron mutatja be öt földrész 165 fajának mintegy 1200 példányát. Az 1960-ban alakult Vidámpark 15 nagy játéküzemével a tiszántúli régió legnagyobb állandó helyen üzemelő szórakoztató parkja. Az intézmény 1961-től a két terület összevonásával Nagyerdei Kultúrpark néven fogadja a látogatókat. Legkedveltebb üzemei: Lovasforgó, Gyermekvasút, Óriáskerék, Elvarázsolt kastély ma már ipartörténeti értékűek. A debreceni kertben a távoli tájak élővilágának bemutatása mellett kiemelkedő szerepet kap a természet sokszínűségének megőrzése és bemutatása. Kicsik és nagyok számára az önálló 'felfedezések' élményét, az állatvilág a természet titkaiba történő bepillantás közvetlen, személyesen megtapasztalható varázsát is megismerhetik a résztvevők az állatkerti foglalkozásokon, szakvezetéseken, a zoológiai szaktáborokon, vetélkedőkön és a jeles napok rendezvényein.

Győr, Xantus János Állatkert

Győr, Xantus János Állatkert

Győrben eredetileg 1959-ben a Püspök-erdőben létesült Vadaspark. Itt természetes, erdei környezetben lehetett látni a különböző fajokat. A bemutatott fajok a hazai fauna illusztris képviselőiből álltak, és nagy területen, karámokban lehetett őket megcsodálni. A látogatók szívesen sétáltak az erdőben, miközben hazai nagyvadakkal találkozhattak. A park fejlődésének a természet szabott határt. Elöntötte az árvíz. Az állatok nagy része odaveszett. A város vezetése elhatározta, hogy Győrnek szüksége van egy biztonságos területen elhelyezkedő vadasparkra. Hamarosan megtörtént a terület kijelölése, majd megkezdődtek az építő munkák. 1967. május 1-én megnyitotta kapuit az új Vadaspark, melynek fő célja továbbra is a hazai, őshonos állatfajok bemutatása volt. Állatállományát azonban egzotikus állatokkal is bővítették. A 2008-ban átadott Afrika-házhoz vizesárokkal ellátott új, szabadtéri kifutójukat foglalhatták el a csimpánzok. A felújított Terráriumházban a karmosmajmok mellett halak kétéltűek és hüllők is kaptak helyet. 2009-ben az afrikai patások, jávor-antilopok, szitatungák, zebrák és a struccok új házának felépítése a cél.

Jászberényi Állat- és Növénykert - fotók

Jászberényi Állat- és Növénykert - fotók

2009-ben 30 éves Jászberényi Állat- és Növénykert az ország egyik legkisebb állatkertje. A csupán 4,5 ha területen számos élmény várja a kedves vendégeket. Állatkertünk célja, állatainknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért kifutóink a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti elemekkel gazdagítottak. A hely szűke miatt a nagytestű állatokat kistestűek váltották fel, így a látogatóink egy szép, családias hangulatban eltöltött nap megismerkedhetnek azzal, hogy 'kicsiben' is milyen sokrétű és színes az élővilág. A Jászberényi Állat- és Növénykert szerves része az arborétum, ahol három tanösvényünket végig járva a madárvédelemmel, az erdők fáival és a környezetünk fenntarthatóságával kapcsolatos információkkal lehetnek gazdagabbak. A haza állatkertekhez hasonlóan fő feladatunknak tekintjük az oktatást és természetvédelmi nevelést. Egész évben fogadjuk a hozzánk látogató gyerek- és felnőtt csoportokat, szakköröket szervezünk, illetve a nyár folyamán zoo-táborba várjuk az általános iskolás gyerekeket.

Madárpark - állatkert

Madárpark - állatkert

A Madárpark története 1983-ban kezdődött, amikor egyetemista koromban szakmai gyakorlaton a németországi Walsrodeban a Madárparkban jártam, amely egy hatalmas madár-állatkert. Ott láttam először látogatható röpdéket, és tapasztaltam meg azt az élményt, amikor a repülő madarak közt, elválasztó rácsok nélkül a természet részének érzi magát az ember. Akkor voltam gyakorlaton a hannoveri Baromfiklinikán. Ez elsősorban házibaromfi-egészségügyi intézmény, melyet Siegmann professzor hozott létre, akitől sokat tanultam. Vadmadarak gyógyítására állategészségügyi létesítmény és madárpark együtt akkor még nem volt. Azután Hortobágyra kerültem, ahol házibaromfi praxis mellett hobbiként vadmadarak gyógyításában is tapasztalatokat szereztem. 1991-ben Sándor István és Dudás Miklós felkértek a górési ragadozómadár-rehabilitációs állomás állatorvosi ellátására. Akkor még az állatorvosi képzésnek nem volt része a vadmadarak gyógyítása. Az elsősorban baleseti sérültek ellátásába, a csontsebészeti gyakorlatba dr. Lakos István humán baleseti sebész vezetett be. Majd barátommal, dr. Beregi Attilával - aki ma már ezt az egyetemen tanítja - dolgoztuk bele magunkat ebbe a szakmába.

Magyar Állatkertek Szövetsége

Magyar Állatkertek Szövetsége

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan 2014-ben is augusztus utolsó péntekén lesz az Állatkertek Éjszáját. Ezen a napon, amely idén augusztus 29-ére esik, Budakeszin, Budapesten, Debrecenben, Győrött, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Poroszlón, Szegeden és Veszprémben is lesznek az Állatkertek Éjszakájához kapcsolódó programok, hiszen a szóban forgó 11 településen összesen 14 programhelyszínen várják az érdeklődőket a hazai állatkertek és a velük együttműködő egyéb bemutatóhelyek.

Margit-szigeti vadaspark

Margit-szigeti vadaspark

A Margitsziget ma európai hírű park, különleges és ritka faállománnyal, növényekkel, ezen kívül gyógyfürdőhely, vízisport-központ. A több évtizede működő vadaskert apróvadakat, hagyományosan magyar, de ritkaságszámnak számító háziállatokat bemutató elkerített kis terület a sziget keleti oldalán, a Duna part mellett található. Jelenleg csupán egyetlen kicsi ház áll rajta, a városligeti épületekhez hasonló, szintén kalotaszegi ihletettségű, meredek tetejű, amolyan kis 'vadászlak'. Körülötte szabadon él együtt kecske, birka, szamár, kacsa, páva, stb. A féltettebb madárfajták kis ketrecekben élnek, amelyek a parasztudvart övezik. Mindez kívülről körüljárható. A kisgyermekes családok számára szórakoztató létesítmény, egy kicsit emlékeztet arra az időre, amikor a szigetet még a Nyulak szigetének hívták, és rendszeresen vadászatokat tartottak rajta.

Hirdetés
Margitszigeti kisállatkert

Margitszigeti kisállatkert

A Margitszigeti Kisállatkert Budapest egyik népszerű kiránduló helye, a túristák egyik felkapott állomása. Az itt bemutatott madarak és egyéb állatok mindennapjait mutatja be az ide felszerelt Mobileguard kamerás megfigyelő rendszer. A rendszer központi egysége HD felvételeket tárol folyamatosan, és korlátlan mobilnetes összeköttetésen keresztül egy kisebb felbontású videofolyamot továbbít, melyet a visszakeresés céljából felhőben rögzítünk, és ami egyben biztosítja a távoli pont folyamatos élő ellenőrzését.

Miskolci Állatkert

Miskolci Állatkert

Csodálatos erdei környezetben, sok látnivalóval várja látogatóit az 1983. óta működő és vadaspark néven megismert Miskolci Állatkert. Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben már királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben. A lakossági összefogással létrejött állatkertünk a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban. 21 hektáros gyertyános-tölgyes elegyes erdőben helyezkedik el, mely közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz. Területünk ízelítőt ad a Bükk-hegység gazdag növényvilágából. Jelenleg közel 150 állatfaj több mint 700 egyedét mutatjuk be, egyaránt láthatóak a hazai fauna képviselői és egzotikus állatfajok is: hiúzok, párducok, szurikáták, struccok, szarvasok, majmok, papagájok, háziállatok, a már név szerint ismert Gabi medve és Zénó tigris. Magyarországon csak nálunk láthatóak kulánok, rhesus.

Nógrádi Vadaspark - Állatkert

Nógrádi Vadaspark - Állatkert

A Nógrádi Vadaspark a Börzsöny lábánál, mintegy 50 kilométerre észak-északkeletre fekszik Budapesttől. A park 130 hektáron terül el, mely egyéni tulajdonban, családi gazdálkodás keretein belül működik. Kertünkben több mint 300 őshonos nagyvad él. Nálunk természetes élőhelyén csodálhatja meg a fenséges gímszarvasok és dámvadak viselkedését, a muflonkosok vad összecsapásait vagy épp a vaddisznó családok vidám csörtetését, de megtalálja életterét a vadnyúl, a fácán, a róka, a mókus és természetesen a legnemesebb ragadozó madarak is.

Pécsi Állatkert és Akvárium

Pécsi Állatkert és Akvárium

Pécs, egy mediterrán adottságokkal rendelkező város, mely az ország dél-dunántúli régiójának egyik kiemelt központja. A Mecsek hegység lejtőire épült városban, ahogy azt intézményünk neve is jelzi - Állatkert és Akvárium Terrárium -, megosztottan helyezkedik el állatkertünk. A hegység oldalában, mintegy 3,5 ha-on található létesítményben nagyobb és kisebb emlős fajok, madarak kaptak helyet, míg a belváros szívében lévő gyűjteményünkben főképp ízeltlábúak, kétéltűek, hüllők és halak kerültek bemutatásra. Mindkét helyszín rendelkezik egyedi, és talán a városra is jellemző színfolttal.

Sóstó Zoo

Sóstó Zoo

A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén.

Vadaspark Miskolc

Vadaspark Miskolc

A lakossági összefogással létrejött állatkertünk a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban. 21 hektáros gyertyános-tölgyes elegyes erdőben helyezkedik el, mely közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz. Területünk ízelítőt ad a Bükk-hegység gazdag növényvilágából.

Veresegyház, Medveotthon

Veresegyház, Medveotthon

Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 42 barnamedve. A területen 8 barlangot és két, egyenként 160 négyzetméteres tavat alakítottak ki, hogy a medvék még otthonosabban érezzék magukat. A tavakban telepített kárászok élnek, melyeket megfogni a medvék ugyan nem tudnak, de remek időtöltés számukra a kergetőzés. A területen másfél hektáros fenyvesben lehet elbújni, fára mászni, játszani. 2000 nyarán került kialakításra a medvéknél már bevált technológia szerint a farkasok kifutója. A farkasokat természetes körülmények között tartják, így az állatok korlátozás nélkül a teljes területüket bejárhatják, számukra tetszőleges falkákat alkothatnak. A területükre sűrű növényzet lett telepítve, hogy a farkasok elbújhassanak egymás, vagy a látogatók elől, ha szükségesnek érzik. Megépült egy 2 méter mély mesterséges tó is a területen, így biztosítva az ott élőknek a természetes körülményeket.

Zoo Veszprém

Zoo Veszprém

Állatkertünk gyűrűsfarkú maki családja, mely egy hímből és annak három nőstényéből áll, a sikeres tenyészprogramnak köszönhetően minden évben apróságokkal örvendezteti meg a látogatókat és a szakembereket. A most született 4 kölyök két anyától született, melyek egyenlőre egész nap hátukon, illetve hasukon hordozzák kicsinyeiket, de nevelésükből az egész csapat ki fogja venni a részét.

Tuti menü