Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, Cikkek - Állatkert képes leírás - Állatkert.tlap.hu
részletek »

Hírek, Cikkek - Állatkert - Állatkert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allatkert.tlap.hu » Hírek, Cikkek - Állatkert
Keresés
Találatok száma - 7 db
Betlehemi élőkép az állatkertben

Betlehemi élőkép az állatkertben

Betlehemi élőkép, ember méretű faszobrok és eleven háziállatok teszi teljessé az ünnepi hangulatot a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkert parasztudvarában. A tizennégy figurából álló betlehem ember nagyságú alakjait Mónus Béla fafaragó művész 2007-ben készítette két és fél hónapnyi munkával. A betlehemek hagyományaihoz híven a szent család mellett a napkeleti bölcsek, a három pásztor és az angyalok is szerepelnek a kompozícióban - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel. A faragott szobrok anyagául szolgáló roppant kőrisfa eredetileg a Margitszigeti Kisállatkertben állt, és kiszáradása miatt kellett kivágni évekkel ezelőtt. A margitszigeti faóriás most betlehemi figurák formájában született újjá.

Előmerészkedtek a kéthetes szurikátakölykök

Előmerészkedtek a kéthetes szurikátakölykök

Előjöttek a föld alatti üregekből a Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb, két hete született szurikátái. A felnőtt állatok figyelőszolgálatot tartanak fenn az október végén világra jött apróságok védelmében, ugyanis a kölykök vakon és gyámoltalanul születnek. Két hetes koruk elteltével, miután a szemük is kinyílt, a kis állatok most előmerészkedtek a föld alatti üregrendszerből. A mindössze tizenhat hónapos, hollandiai születésű anyaállatnak ezek az első kölykei - közölte az intézmény. A három kölyök és az anya mellett további három kifejlett állat alkotja a budapesti szurikáta közösséget, amely a Szavannakifutó szomszédságában látható.

Izraelből jöttek az új fiúk

Izraelből jöttek az új fiúk

Két fiatal afrikai elefántbika költözött a Nyíregyházi Állatpark új elefántházába; az Izraelből érkezett, négy év körüli állatokkal együtt immár hat elefánttal büszkélkedhet a szabolcsi megyeszékhely állatkertje, bár a jövevények egyike csak néhány hónapig marad.

Már láthatja a közönség a gorillakölyköt

Már láthatja a közönség a gorillakölyköt

Már a közönség is megtekintheti a másfél hetes gorillakölyköt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A múlt hét kedden világra jött gorillakölyköt eddig csak a gondozói és az állatorvosok láthatták, ugyanis az anya és a kicsi nyugalma érdekében mostanáig zárva tartott az Emberszabású Majmok Háza. Mivel az apróság rendesen fejlődik, és a kilencéves N'Yaounda is kiváló anyának bizonyult, az állatkert vezetése a továbbiakban nem tartja indokoltnak a látogatás korlátozását - közölte a városligeti intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Meglátta árnyékát az állatkerti medve

Meglátta árnyékát az állatkerti medve

A népi hagyomány a medvék viselkedésével kapcsolta össze az időjóslást: ha február 2-án jó idő van, a medve meglátja az árnyékát, és ettől megijedve visszabújik barlangjába - ez pedig a néphit szerint a tél elhúzódását jelzi. Ha azonban nem látszik az árnyéka, a téli hideg már nem tart sokáig. Ha a meteorológiai előrejelzéseket tekintjük, kemény téli időjárás várható a következő napokban, az 1987-es télhez hasonló.

Rálőttek a moszkvai állatkert jegesmedvéjére

Rálőttek a moszkvai állatkert jegesmedvéjére

Valószínűleg egy emeletes ház ablakából adott le valaki több lövést egy kis kaliberű fegyverből a moszkvai állatkert egyik jegesmedvéjére. Az állat kezelés alatt áll, de fennál a veszélye, hogy sebei elfertőződnek.

Zsiráfcsontok kerültek elő a budapesti állatkert sétánya alól

Zsiráfcsontok kerültek elő a budapesti állatkert sétánya alól

Nem mindennapi leletre bukkantak csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben: a kertészeti munkák miatt ásott árkok egyikében hatalmas csontokra akadtak. A maradványok egy zsiráftól származnak, és csaknem hetven éve lehettek betemetve az egyik sétány alatt.

Tuti menü