Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állatkert linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Állatkert képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: allatkert.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
A Balaton élővilága

A Balaton élővilága

Egykoron lakóházként jelölték azt az épületet, melyben ma a Balaton élővilágát bemutató akvárium található. Mai rendeltetése múltjától nagyon messze esik: falai között hatalmas akvárium, a Balaton élővilágát, jellegzetes halait bemutató kiállítás látható.

A bécsi állatkert

A bécsi állatkert

Másfél évtizeden keresztült sikerült rendszeresen úgy Bécsbe utaznunk, hogy a világ legrégebb óta működő állatkertje lemaradt a meglátogatott helyek listájáról. Most viszont pótoltuk, hogy egyben meg is bánjuk hosszú mulasztásunkat. Esőerdő, óriáspandák és egyéb fura teremtmények a schönbrunni kastély hátsó udvarán.

A hegy gyomrában - az állatkerti Nagyszikla új belső terei

A hegy gyomrában - az állatkerti Nagyszikla új belső terei

A Fővárosi Állat- és Növénykert az elmúlt száz évben kétszer változott hatalmasat: először 1907-12 között, amikor a teljesen elavult Állatkertet alapjaiban átépítették, másodszor 1996-2008 között, amikor közel 90 év használat után szinte teljesen felújították, korszerűsítették, a modern állatkertészeti elvárásoknak feleltették meg. A rekonstrukciós munkák második ütemében, 2006 és 2008 között a Nagyszikla és környezete is felújításra került, palástján minden állattartó helyet korszerűsítettek, és újak létesültek, köztük a kert legnagyobb kifutója, a Szavanna.

A kuterevói mackómenedékhely

A kuterevói mackómenedékhely

A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a világviszonylatban is egyedülállónak számító, anya nélkül maradt medvebocsoknak otthont nyújtó mackómenedékhely. A barnamedve Földünk állatvilágának legnagyobb szárazföldi húsevője, melyet számos tenyészehelyén a kihalás fenyeget. Becslések szerint Horvátország dínári térségében, pontosabban a Gorski kotar és Lika erdeiben mintegy 400-600 egyed él.

A Schönbrunn pandája

A Schönbrunn pandája

A schönbrunni állatkertben látható Magyarországhoz legközelebb pandamaci és koala! 2010. augusztus 24-én pandabébi született az állatkertben. Az 1752-ban alapított állatkert (a világon az egyik legrégebbi) a schönbrunni kastélyparkban található. 2009-ben Európa legjobb állatkertjévé választották. A pandabébi, a kiselefánt és sok más ritka állat évente több mint 2 millió látogatót vonz ide.

A Zürichi Állatkert

A Zürichi Állatkert

Egy kis elmaradásban vagyok, most gyorsan bepótolom. Szombaton, iskola után elmentünk a zürichi állatkertbe (Zoo Zürich). Nagyon szép helyen van, hegyoldalon, elég nagy területen. De valahogy olyan üresnek tűnt. A növényzetet többnyire a mindig zöld és dús bambusz alkotta, persze, más is volt, de ez maradt meg bennem. Az állatok egy kicsit nagyobb távolságra voltak egymástól. Ami tetszett, az a helyenként előforduló óriásplakátok, amik egy állattal kapcsolatos valamilyen érdekességre hívták fel a figyelmet. Pl. az óriásteknősről így tudtuk meg, hogy 10 métert 80 mp alatt tesz meg. Nincs természetes ellensége és ő sem ragadozó, tehát nincs miért sietnie. A plakát alatt egy 10 méteres futópálya, ahol minden vállakozó kedvű kipróbálhatja, hogy ő maga mennyi idő alatt tudja megtenni (lefutni) a 10 méteres távolságot.

Afrika Múzeum

Afrika Múzeum

1944-ben, mint csendőr századost a báró Hatvany Alexandrával kötött titkos házassága miatt börtönre ítélik. A Horty-rendszert követő új hatalom szakmai tudásának köszönhetően 1950- 1952 között a kormányvadászok főnökévé nevezik ki. A politikai viharok családjával együtt menekülésre kényszerítik. Ausztriában, Németországban tevékenykedik vadászati vonalon, majd a Frankfurt melletti Opel Zoo egyik vezetője. Az 1954. évi düsseldorfi nemzetközi vadászkiállítás trófeaosztályának vezetőjeként működik. Három afrikai gyűjtőútja után, 1958-ban végleg elhagyja Európát és Tanzániában települ le, ahol állatkertek és múzeumok megbízásából mint gyűjtő és vadbefogó tartja fenn magát.

Agro-Trust

Agro-Trust

Társaságunk az Agro-Trust Kft 1998-ban alakult, elsősorban export ügyintézés és egyéb mezőgazdasági szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásként. 2006 decemberében a győri Pannon Baromfi Kft. területén üzemelő REX kutya-macska szalámi gyártás tevékenységét az Agro-Trust Kft. vette át. A gyártástechnológia és a márkanév megvásárlását követően társaságunk Bábolnán kezdte el az új üzem kialakítását. Célunk az üzem tervezésekor az volt, hogy a meglévő technológiát egy korszerű, a hatályos előírásoknak maximálisan megfelelő környezetbe helyezzük, ahol a korábbinál jóval nagyobb gyártási kapacitásra van lehetőség. Az tevékenység teljes átvételével az állateledel gyártás Cégünk fő profiljává vált. Termékeinket nagyrészt hazai piacra értékesítjük, de a közép és kelet európai kutyaszalámi eladásaink is jelentős volument képviselnek.

Állatkert

Állatkert

Az 1866-ban alapított Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje. A patinás környezetben több mint 700 állatfaj képviseli a trópusok, a mérsékelt öv és a hideg égöv élővilágát. A gondozott parkban 2000 növényfaj, közöttük számtalan tarka virág, Bonsaikiállítás és egyedi sziklakertek hívogatják a közönséget.Egzotikus látványosság a valódi trópusi hangulatot árasztó Pálmaház, valamint a korallszirtek színpompás világát idéző tengeri akvárium. A Nyáresti koncertek helyszínéül szolgáló Tóparti sétány mentén új Krokodilház épült, amely a krokodilok mellett, óriáskígyóknak, kaméleonoknak, valamint különleges rovarfajoknak is otthont ad.

Hirdetés
Állatkertek

Állatkertek

Scheffer János webgalériája számtalan csodálatos fotóval magyar és külföldi állatkertekből, mint pl. Budapesti, Nyíregyházi, Miskolci, Győri, Debreceni állatkertekből valamint Bécsből, Berlinből, Rómából.

Állatotthon

Állatotthon

2007. évben sikerült gazdához juttatni 337 kutyát. Kicsiket, nagyokat, fiatalokat és időseket egyaránt. A megüresedett helyekre újabb jelentkezőket fogadunk be. Sajnos már olyan mértékben növekedett az igény leadásra váró kutyákra, létszámlehetőségünk felett, hogy minden hozzánk forduló kérésének nem tudunk eleget tenni. A hozzánk került kutyákból egy sem került utcára elutasítás miatt. 2007-ben 10 súlyos, balesetes kutya operáció és utókezelési költségeit vállaltuk fel. Gyógyulás után ezek az állatok is hozzánk kerültek. Egy kedves támogatónk segítségével 20 kutyaházat tudtunk csináltatni. Szükség lenne még 150 házra. A meglévőket már többször javítottuk. Minden ezirányú segítséget elfogadunk. A beteg állatok tartózkodási helyét és a gondozói szállást kellett meg-csináltatni. 2007-ben SZJA 1%-ból 4,2 M forintot kaptunk, melyet minden adományozónak megköszönünk. Sajnos az 1% kevesebb lett mint a három évvel ezelőtti, pedig a mércét változatlanul magasan tartjuk a dolgozók megválasztásában az állatok ellátásában és gondozásában. Igaz nagy plakátokra, drága marketingre nincs pénzünk pedig a hirünk is jó. A 'Civil program' pályázaton 2008-ban részt venni nem tudtunk mert, a pályázat megírásához szakemberre lett volna szükség. 2009-ben részt szeretnénk venni. 2007-ben a menhely ezen a szinten való üzemeltetése 8 millió Ft.

Állatpark Zalaköveskúton

Állatpark Zalaköveskúton

Zalaköveskút egy csendes, festői szépségű mini falu, mely Hévíz és Zalaszentgrót között helyezkedik el. A házigazda Pista bácsi, akit az állatok, a természet és a gyerekek együttes szeretete motivált arra, hogy jobban megismertesse lehetőség szerint mindenkivel az állatokat, melyekkel egyre ritkábban kerülhetünk testközeli kapcsolatba. Az állatpark kiváló kikapcsolódást biztosít, remek családi és társas program lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Megtekinthetőek és megsimogathatóak itt az őshonos fajokon kívül más, érdekesnek számító állatok is, mint például a törpe zebu, skót marha, láma, négyszarvú juh.

Bábolna Takarmány

Bábolna Takarmány

A korábban a Bábolna Takarmányipari Kft. tulajdonában lévő gyártó üzemeket 2007. február 28-tól hosszú távú szerződés alapján a Tendre Takarmányipari Kft. bérli és üzemelteti. A két Társaság között megkötött szerződés szerint a bábolnai márkanevek és védjegyek használatára a Tendre Kft. jogosult, így a Bábolna Takarmányipari Kft. termékeit változatlan minőségben a továbbiakban a Tendre Kft. gyártja és forgalmazza. A folyamatos üzletmenet fenntartása érdekében a Tendre Kft. vállalja a Bábolna Takarmányipari Kft. korábbi partnereinek és vevőinek kiszolgálását. Központunk és székhelyünk továbbra is Nagyigmánd községben található. Megközelítésünk: Budapesttől mintegy 100 km távolságra, az M1 autópálya Komárom-Kisbér csomópontjától 8 km-re.

Bécsi Állatkert - Schönbrunn

Bécsi Állatkert - Schönbrunn

A schönbrunni a világ első állatkertje; egyúttal a világ egyetlen, máig fennmaradt barokk állatkertje. A schönbrunni kastély környezetének elemeként a világörökség része. Mária Terézia már gyermekkorában rajongott a schönbrunni kastélyért és annak kertjéért. Trónra lépve, 1740-ben itt rendezte be rezidenciáját, és Schönbrunn az udvari élet központjává vált. 1744 és 1765 között Nikolaus Pacassival rokokó stílusú kastéllyá bővítette és alakíttatta át az épületet.

Belvárosi Állatorvosi Rendelő

Belvárosi Állatorvosi Rendelő

Intézetünkben magas szintű állatorvosi szolgáltatásokat nyújtunk, mint például védőoltások beadása, kisállatútlevél elkészítése, microchip behelyezés, laborvizsgálatok végzése, teljeskörű szülészeti szolgáltatások, viselkedésterápia, kisállat kozmetika stb. Rendelőnk az V. kerületben található az Erzsébet és a Szabadság híd között.

Berlini Állatkert

Berlini Állatkert

Németország legrégibb és a világ egyik legnagyobb állatkertjében összesen mintegy 19.000 állatot, ebből 16.000 emlőst és 1.700 madárfajt találunk. IV. Frigyes adományaként nyitották meg a Tiergarten nevű 167 hektáros, egykori királyi vadászterületen Alexander von Humboldt unszolására 1844. augusztus 1-jén. Az Akvárium, mely mára Európa fajban leggazdagabbja, 1913-ban nyitotta meg kapuit. Az állatkerthez tartozik külön ragadozó-, víziló- és éjjeliállat-ház, és Európa legnagyobb madárháza.

Betlehemi élőkép az állatkertben

Betlehemi élőkép az állatkertben

Betlehemi élőkép, ember méretű faszobrok és eleven háziállatok teszi teljessé az ünnepi hangulatot a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkert parasztudvarában. A tizennégy figurából álló betlehem ember nagyságú alakjait Mónus Béla fafaragó művész 2007-ben készítette két és fél hónapnyi munkával. A betlehemek hagyományaihoz híven a szent család mellett a napkeleti bölcsek, a három pásztor és az angyalok is szerepelnek a kompozícióban - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel. A faragott szobrok anyagául szolgáló roppant kőrisfa eredetileg a Margitszigeti Kisállatkertben állt, és kiszáradása miatt kellett kivágni évekkel ezelőtt. A margitszigeti faóriás most betlehemi figurák formájában született újjá.

Tuti menü