Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Múzeumok képes leírás - Állatkert.tlap.hu
részletek »

Múzeumok - Állatkert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allatkert.tlap.hu » Múzeumok
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Balaton élővilága

A Balaton élővilága

Egykoron lakóházként jelölték azt az épületet, melyben ma a Balaton élővilágát bemutató akvárium található. Mai rendeltetése múltjától nagyon messze esik: falai között hatalmas akvárium, a Balaton élővilágát, jellegzetes halait bemutató kiállítás látható.

Afrika Múzeum

Afrika Múzeum

1944-ben, mint csendőr századost a báró Hatvany Alexandrával kötött titkos házassága miatt börtönre ítélik. A Horty-rendszert követő új hatalom szakmai tudásának köszönhetően 1950- 1952 között a kormányvadászok főnökévé nevezik ki. A politikai viharok családjával együtt menekülésre kényszerítik. Ausztriában, Németországban tevékenykedik vadászati vonalon, majd a Frankfurt melletti Opel Zoo egyik vezetője. Az 1954. évi düsseldorfi nemzetközi vadászkiállítás trófeaosztályának vezetőjeként működik. Három afrikai gyűjtőútja után, 1958-ban végleg elhagyja Európát és Tanzániában települ le, ahol állatkertek és múzeumok megbízásából mint gyűjtő és vadbefogó tartja fenn magát.

Egzotikus hüllő és rovarkiállítás

Egzotikus hüllő és rovarkiállítás

A keszthelyi Festetics kastély a dél balatoni tájegység kiemelkedő kulturális jelentőségű épülete. A kastélypark bejárata mellett (Kastély u. 10.), itt kapott helyet kiállításunk. Öt világrész Lepke és Rovarkiállítása, valamint egzotikus Hüllőkiállítás varázsolja el az oda látogatókat. A lepke kiállításon gyönyörködhetünk a világ minden csücskébol összegyűjtött káprázatos lepkékben és egyéb rovarokban. A rovarfajok számát egyes tudósok 3 millióra becsülik, mások szerint akár 30 millió is lehet... ennek tudható be, hogy ezek az állatok egyedülálló formagazdagsággal és színezettel rendelkeznek. Ebből próbálunk ízelítőt adni e preparátumokból és élő állatokból álló gyűjteménnyel, amely igazi különlegességeket is tartalmaz. A Hüllő Kiállítás élő lakói eredetileg tőlünk távoli, egzotikus esőerdőkben és sivatagokban élnek. Őket hoztuk el megmutatni Önöknek, így többek között találkozhatnak óriáskígyókkal, varánuszokkal, madárpókokkal, és egyéb színpompás gyíkokkal, siklókkal, teknősökkel és kétéltűekkel.

Lepkemúzeum

Lepkemúzeum

2003. január 23-án megnyílt Közép-Európa első, önálló lepkemúzeuma. Az újpesti kertvárosban található múzeumot a gyűjtő, Juhász György saját otthonában rendezte be, hogy közszemlére tegye az elmúlt évtizedek utazásai alatt felhalmozott, korábban csak kutatók számára hozzáférhető tudományos jelentőségű anyagot.

Vadászati Kiállítás Keszthelyen

Vadászati Kiállítás Keszthelyen

Windisch-Grätz Ferenc József herceg többször járt Magyarországon vadászni. A végrendeletében hagyta meg, hogy trófea gyűjteményét a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban állítsák ki. A gyűjtemény néhány évvel ezelőtt új múzeumi épületet kapott. A herceg trófeáin kívül láthatók Széchenyi Zsigmond, Dózsa György és Hídvégi Béla trófeái is. A nagy élményt nyújtó kiállítás keretében 5 földrész állatvilágával ismerkedhetünk.

Tuti menü